Παράρτημα «Αποθεραπείας και Αποκατάστασης Ατόμων με Αναπηρία Σερρών».

Το πρώην Κ.Α.Α.Μ.Ε.Α. Σερρών λειτουργεί από το 1983 και παρέχει υπηρεσίες κλειστής περίθαλψης σε παιδιά και νέους/ες με νοητική αναπηρία ηλικίας 6 έως 25 χρόνων που προέρχονται από απομακρυσμένες περιοχές του νομού της Μακεδονίας. Επίσης, το Κέντρο λειτουργεί ως ανοιχτή διαγνωστική και θεραπευτική Μονάδα παρέχοντας υπηρεσίες σε παιδιά και νέους/ες με αναπηρία (νοητική αναπηρία, κινητικά προβλήματα, διαταραχές ανάπτυξης) καθώς και συμβουλευτική και υποστήριξη στις οικογένειες τους. Επιπλέον λειτουργούν προγράμματα απασχόλησης, επαγγελματικής κατάρτισης, αθλητισμού, δραματοποίησης, ψυχαγωγίας και κοινωνικοποίησης.

– Στη θεραπευτική ομάδα λειτουργούν τα Τμήματα Φυσικοθεραπείας, Εργοθεραπείας, Αγωγής Λόγου, Περιβαλλοντικής Αγωγής και Κοινωνικοποίησης, Ψυχολογικής υποστήριξης και Ψυχοθεραπείας.

– Στη Μονάδα του Κέντρου Ημέρας παρέχονται στους νέους/ες ψυχοπαιδαγωγικά προγράμματα με στόχο την ανάπτυξη των κοινωνικών τους δεξιοτήτων.

– Στη Μονάδα της Επαγγελματικής Κατάρτισης λειτουργούν τα τμήματα Ανθοκομικής – Κηπευτικής και Κηροπλαστικής με στόχο την περαιτέρω ένταξη των νέων στην αγορά εργασίας ή σε προστατευμένα εργαστήρια.


Διεύθυνση: Δημητρίου Μαρούλη 43 Σέρρες, Τ.Κ. 62 100, τηλ. 23210 66 181

" target="_blank">