Επίσκεψη του Πρωθυπουργού στο Θεραπευτήριο Χρόνιων Παθήσεων

Επίσκεψη του Πρωθυπουργού στο Θεραπευτήριο Χρόνιων Παθήσεων

Εμπιστοσύνη και συμπαράσταση εξέπεμψε ο Πρωθυπουργός, κ. Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στο Θεραπευτήριο Χρόνιων Παθήσεων "Ο Άγιος Παντελεήμων”, την Τρίτη 26 Μαΐου 2020.

Ο κ. Μητσοτάκης συνεχάρη το προσωπικό του Κέντρου για τις υπηρεσίες που προσφέρει στους ηλικιωμένους και σε όλους όσοι βρίσκονται σε ανάγκη, σημειώνοντας ιδιαίτερα πως κατά την περίοδο της πανδημίας, το Θεραπευτήριο έλαβε εγκαίρως όλα τα κατάλληλα μέτρα, προκειμένου να διαφυλάξει την υγεία τόσο των περιθαλπόμενων όσο και του προσωπικού. Σε τεστ για τον SARS-CoV-2, που πραγματοποιήθηκε στο Θεραπευτήριο Χρόνιων Παθήσεων "Ο Άγιος Παντελεήμων” από τον Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας, τα αποτελέσματα όλων ήταν αρνητικά.

Τον Πρωθυπουργό συνόδευαν ο υπουργός Υγείας, κ. Βασίλης Κικίλιας, η υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, αρμόδια για θέματα Πρόνοιας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, κα. Δόμνα Μιχαηλίδου, ενώ τους υποδέχτηκε η πρόεδρος του Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, κα. Βίκη Νάκου. Παρών ήταν και ο Μητροπολίτης Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως, κ. Βαρνάβας.

Ο Πρωθυπουργός αναφερόμενος στην δραστηριότητα του Θεραπευτηρίου ”Ο Άγιος Παντελεήμων”, σημείωσε ότι "παραλάβαμε μια δομή με πολλές δυσκολίες", αναγνωρίζοντας πως "η διοίκηση κατέβαλε πολύ σημαντικές προσπάθειες για να μπορέσω εγώ, σήμερα, να βλέπω αυτήν την εικόνα και ξέρω ότι πάντα βάζουμε τον πήχη των προσδοκιών πολύ ψηλά και θα κάνουμε τη δομή ακόμα καλύτερη".

Σε ό,τι αφορά τον κυβερνητικό σχεδιασμό για τις προνοιακές δομές ο Πρωθυπουργός είπε ότι "προσθέσαμε προσωπικό και πρέπει να δούμε με ποιον τρόπο αυτήν την έκτακτη ενίσχυση θα μπορέσουμε να τη διατηρήσουμε σε επίπεδα τέτοια ώστε να μπολιάσουμε το προσωπικό των προνοιακών δομών με νέους συμπολίτες μας, οι οποίοι θα έρθουν να εργαστούν με κέφι για να υποστηρίξουν τους πιο ευάλωτους συμπολίτες μας".

Για την πολιτική που χάραξε η κυβέρνηση για την πρόληψη της διασποράς του κορονοϊού, ο κ. Μητσοτάκης υπογράμμισε ότι "η πρώτη μας προτεραιότητα ήταν οι πιο ευάλωτοι συμπολίτες μας -κυρίως οι ηλικιωμένοι συμπολίτες μας- και δώσαμε απόλυτη προτεραιότητα σε κλειστές προνοιακές δομές, διότι γνωρίζαμε ότι ο κίνδυνος μετάδοσης του ιού σε αυτές τις δομές ήταν πολύ μεγάλος".

"Δεν είχαμε θανάτους, δεν είχαμε κρούσματα, ουσιαστικά, σε κλειστές δημόσιες δομές", τόνισε και υπενθύμισε τι έγινε σε άλλες χώρες, όπου "οι αντίστοιχες αυτές δομές ήταν ουσιαστικά φυτώρια γρήγορης διάδοσης του ιού, με πολλούς θανάτους, πολλές χώρες, μάλιστα, έφταναν στο σημείο να μην καταγράφουν καν τους θανάτους σε αυτές τις δομές και κατέγραφαν μόνο τους θανάτους ηλικιωμένων, οι οποίοι έχαναν τη μάχη με τη ζωή στα νοσοκομεία”.

Στον Πρωθυπουργό προσφέρθηκε ως αναμνηστικό της επίσκεψης του στο Θεραπευτήριο Χρόνιων Παθήσεων "Ο Άγιος Παντελεήμων” ένα χαλί που έφτιαξαν οι οικότροφοι του ιδρύματος, αλλά και μια χειροποίητη μάσκα για να τον προστατεύει, από εργαζόμενες της δομής "Αριστοτέλης" για ΑμεΑ του Κέντρου, που τον Μάρτιο και τον Απρίλιο, μέσα στη μεγάλη κρίση της πανδημίας, με πρωτοβουλία της Βίκης Νάκου και λόγω της έλλειψης μασκών προστασίας, έραψαν σχεδόν 4000 μάσκες που υποστήριξαν Νοσοκομεία, το Ινστιτούτο Παστέρ Αθηνών, Δήμους, Αστυνομικά Τμήματα, φορείς της πόλης αλλά και της χώρας. Τέλος μία εξαιρετική βυζαντινή εικόνα του Αγίου Παντελεήμονος, ήταν το προσωπικό δώρο της Προέδρου και των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου.

Ο σκοπός του Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας (Κ.Κ.Π.Π.Κ.Μ.) είναι να παρέχει...