Έναρξη της φετινής κατασκηνωτικής περιόδου με πλήρη συμμόρφωση στο πρωτόκολλο για τον COVID-19.

Έναρξη της φετινής κατασκηνωτικής περιόδου με πλήρη συμμόρφωση στο πρωτόκολλο για τον COVID-19.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

Στόχος η κατασκήνωση της Λεπτοκαρυάς Πιερίας να γίνει πρότυπη σε όλη την Ελλάδα για άτομα με χρόνιες παθήσεις και ΑμεΑ - Έναρξη της φετινής κατασκηνωτικής περιόδου με πλήρη συμμόρφωση στο πρωτόκολλο για τον COVID-19

 

Ξεκίνησε η φετινή κατασκηνωτική περίοδος στις εγκαταστάσεις του Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας στην Λεπτοκαρυά Πιερίας.

Τους κατασκηνωτές αποχαιρέτισε κατά τη διάρκεια της αναχώρησής τους από την Θεσσαλονίκη η Πρόεδρος του Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας κα. Βίκυ Νάκου.

Συνολικά οι κατασκηνώσεις της Λεπτοκαρυάς θα φιλοξενήσουν φέτος το καλοκαίρι περίπου 600 περιθαλπόμενους από όλα τα παραρτήματα του Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας Κεντρικής Μακεδονίας και 200 ωφελούμενους λόγω των μέτρων υγειονομικής προστασίας από τον COVID-19.

Στην πρώτη κατασκηνωτική περίοδο συνυπάρχουν άτομα με αναπηρία από το ειδικό κέντρο δημιουργικής απασχόλησης «Αριστοτέλης» και παιδιά τυπικής ανάπτυξης από το κέντρο υποστήριξης παιδιού-εφήβου και οικογένειας «Θέτις».

Οι κατασκηνώσεις φέτος λειτουργούν με απόλυτη τήρηση του υγειονομικού πρωτοκόλλου για τον COVID-19, βάσει των σχετικών οδηγιών από το Υπουργείο

Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων.

Στην κατασκήνωση της Λεπτοκαρυάς υλοποιήθηκαν φέτος εργασίες εξωραϊσμού και ανάπλασης, προκειμένου να αποκατασταθούν οι εγκαταστάσεις, που έπασχαν από χρόνια εγκατάλειψη και προχειρότητα στην συντήρηση.

Έτσι, φέτος παραδόθηκαν στους περιθαλπόμενους πλήρως συντηρημένες για να φιλοξενήσουν παιδιά, ηλικιωμένους και παιδιά με αναπηρία, που περιθάλπονται στο Κέντρο Κοινωνικής Πρόνοιας Κεντρικής Μακεδονίας με όλους τους κανόνες απολύμανσης, καθαριότητας, τήρησης αποστάσεων, φύλαξης & προστασίας του ΕΟΔΥ, λόγω COVID-19.

Στόχος της διοίκησης του Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας Κεντρικής Μακεδονίας είναι να καταστεί η κατασκήνωση της Λεπτοκαρυάς πρότυπη σε όλη την Ελλάδα για άτομα με χρόνιες παθήσεις και ΑμεΑ.

Ο σκοπός του Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας (Κ.Κ.Π.Π.Κ.Μ.) είναι να παρέχει...