Συμμετοχή της Προέδρου του Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας Κεντρικής Μακεδονίας, κας Βασιλικής Νάκου, σε εκδήλωση της Π.Ο.Σ.Σ, στο πλαίσιο της 85ης ΔΕΘ.

Συμμετοχή της Προέδρου του Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας Κεντρικής Μακεδονίας, κας Βασιλικής Νάκου, σε εκδήλωση της Π.Ο.Σ.Σ, στο πλαίσιο της 85ης ΔΕΘ.

Τιμή στους χιλιάδες επώνυμους και ανώνυμους Σαρακατσαναίους αγωνιστές που προσέφεραν τα μέγιστα στην Ελληνική Επανάσταση του 1821, απέδωσε η πρόεδρος του Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας Κεντρικής Μακεδονίας, κα Βασιλική Νάκου, η οποία συμμετείχε χθες, σε εκδήλωση που διοργάνωσε στο πλαίσιο της 85ης ΔΕΘ, η Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Σαρακατσαναίων, με θέμα “Σαρακατσαναίοι και Επανάσταση του 1821”.

Η κα Νάκου και με την ιδιότητα της ως ιστορικός, αναφέρθηκε στη μεγάλη αντοχή, σεμνότητα, τιμιότητα αλλά και στο αδάμαστο πνεύμα που είχαν οι Σαρακατσάνοι αγωνιστές και οι οποίοι προσέφεραν στον μεγάλο αγώνα, το αίμα τους για την Ελευθερία της Πατρίδος. 

«Γυναίκες και άνδρες, ανώνυμο πλήθος αγωνιστών κι επώνυμοι Σαρακατσάνοι χάραξαν την πορεία της Επανάστασης, για την συγκρότηση του Νέου Ελληνικού Κράτους. Είναι αιώνιος ο σεβασμός και το χρέος διαχρονικά σε όλους τους αγωνιστές του Έθνους. Είμαι υπερήφανη που η μία μου ρίζα είναι Σαρακατσάνικη» δήλωσε η Πρόεδρος του ΚΚΠΚΜ για να προσθέσει: 

«Στο αίμα όλων μας κυλούν όλες οι ρίζες του Έθνους. Μια αέναη κοινή καταγωγή μας συνδέει όλους. Γι’ αυτό είμαστε Έλληνες. Υπερήφανοι στην Ιστορία, ένδοξοι στους αιώνες».

Η εκδήλωση - συζήτηση, πραγματοποιήθηκε στο περίπτερο 16, όπου φιλοξενείται η συμμετοχή της Π.Ο.Σ.Σ, με βασικό ομιλητή, τον κ. Γεώργιο Δ. Καψάλη, π. Πρύτανη Πανεπιστημίου Ιωαννίνων και επικεφαλής επιστημονικής επιτροπής Π.Ο.Σ.Σ., ενώ συμμετείχαν επίσης οι:


Γεώργιος Γεωργαντάς, υφυπουργός ψηφιακής διακυβέρνησης

Σταύρος Καλαφάτης, υφυπουργός Μακεδονίας -Θράκης

Εκπρόσωπος Δημάρχου Θεσσαλονίκης, Ν. Ζεϊμπέκης, Αντιδήμαρχος Καθαριότητας. 

Γεώργιος Ν. Μουτσιάνας, Πρόεδρος Π.Ο.Σ.Σ.

Τη συζήτηση που ακολούθησε, συντόνισε ο εκπαιδευτικός – χοροδιδάσκαλος Δημήτριος ΣαμουρέληςΟ σκοπός του Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας (Κ.Κ.Π.Π.Κ.Μ.) είναι να παρέχει...