Συνέντευξη της Προέδρου του Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας Κεντρικής Μακεδονίας, κας Βασιλικής Νάκου στη Βεργίνα TV

Συνέντευξη της Προέδρου του Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας Κεντρικής Μακεδονίας, κας Βασιλικής Νάκου στη Βεργίνα TV

Για το σημαντικό έργο που επιτελείται στα έξι παραρτήματα και τις εννέα δομές του Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας Κεντρικής Μακεδονίας, μίλησε μεταξύ άλλων η Πρόεδρος του Κέντρου, κα Βασιλική Νάκου, σε συνέντευξη που παραχώρησε στη Βεργίνα TV και στην εκπομπή «Τα λέμε» με τη δημοσιογράφο Χριστίνα Τσόρμπα.

Η κα Νάκου, αναφέρθηκε στη διαρκή προσπάθεια του ΚΚΠΚΜ, να βοηθήσει όλους τους συμπολίτες μας που είναι σε ανάγκη ή σε κατάσταση που χρειάζονται φροντίδα, τονίζοντας την ιδιαίτερη σημασία που έχει για τα άτομα αυτά, η προστασία, η φροντίδα, η περιποίηση  και η περίθαλψη τους. 

«Προσπαθούμε πάρα πολύ και θέλουμε με το έργο μας να καταδείξουμε ότι η κοινωνική πρόνοια είναι ένα σημείο αναφοράς για όλους μας, γιατί αφορά στον ευάλωτο άνθρωπο, στον αδύναμο συμπολίτη, στον πάσχοντα συνάνθρωπο. Και νομίζω ότι ο πολιτισμός μιας κοινωνίας, η ανθρωπιά μιας κοινωνίας, διαπερνάται από αυτό το συναίσθημα της αλληλεγγύης και της προσφοράς» δήλωσε χαρακτηριστικά στη συνέντευξη της η πρόεδρος του Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας Κεντρικής Μακεδονίας.

Επίσης, μίλησε για τις παρεμβάσεις αποκατάστασης, ανακαίνισης και γενικότερης ανάταξης των υποδομών του ΚΚΠΚΜ, για τον θεσμό της αναδοχής και της υιοθεσίας, αλλά και για τις δυσκολίες που έφερε η πανδημία του κορωνοϊού.

Ξεχωριστή αναφορά και συζήτηση, έγινε για το πρότυπο Κέντρο Νεότητας που δημιουργήθηκε στην οδό Λαγκαδά και το οποίο επισκέφτηκε πρόσφατα η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, κα Κατερίνα Σακελλαροπούλου,  με την κα Νάκου να αναπτύσσει τα οφέλη της νέας αυτής δομής για τους νέους – έφηβους που είναι σε ανάγκη, για τις οικογένειες τους, αλλά και για την ευρύτερη περιοχή.Ο σκοπός του Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας (Κ.Κ.Π.Π.Κ.Μ.) είναι να παρέχει...