Αποχαιρετισμός της Προέδρου για την εκδημία του γνωστού Θεσσαλονικιού Πέτρου Παπαϊωάννου, γνωστού ως Piero, περιθαλπόμενου του ΘΧΠΘ «Ο Άγιος Παντελεήμων».

Αποχαιρετισμός της Προέδρου για την εκδημία του γνωστού Θεσσαλονικιού Πέτρου Παπαϊωάννου, γνωστού ως Piero, περιθαλπόμενου του ΘΧΠΘ «Ο Άγιος Παντελεήμων».

Αποχαιρετήσαμε με βαθιά θλίψη, πριν λίγο τον Πέτρο Παπαϊωάννου, τον  αγαπημένο μας Piero που «έφυγε» αιφνιδίως συνεπεία καρδιοαναπνευστικής ανακοπής την Παρασκευή 29.10 το απόγευμα, στο Θεραπευτήριο Χρονίων Παθήσεων Θεσσαλονίκης «Ο Άγιος Παντελεήμων», όπου τον περιθάλπταμε από τον Απρίλιο του 2021.

Ο Πέτρος ήταν ένας άνθρωπος γεμάτος θετική ενέργεια, αγάπη και δοτικότητα, που σημάδεψε την εφηβεία της γεννιάς μου αλλά και τα νεανικά και πηγαία χρόνια πολλών Θεσσαλονικέων και άλλαξε την εποχή του μ’ ένα διαφορετικό και μοναδικό τρόπο. 

Η ζωή, του επεφύλαξε τα τελευταία χρόνια δυσκολίες οικονομικές αλλά κυρίως πολύ σοβαρά προβλήματα υγείας λόγω της τυφλότητας, που τον ταλαιπωρούσε από το 2019 δημιουργώντας πολύ σοβαρά προβλήματα στη καθημερινότητά του και στη διαβίωσή του.

Τον περασμένο Μάρτιο μόλις πληροφορήθηκα τα προβλήματά του ενήργησα άμεσα με νοσηλευτικό προσωπικό για την επίσπευση εξετάσεων αλλά και με εθελοντές για την καλύτερη διαβίωσή του στο σπίτι του παίρνοντας προσωπικά αποφάσεις, για μια σειρά πρωτοβουλιών, έως την εισαγωγή του και την περίθαλψή του. 

Η επιθυμία του ιδίου να περιθαλπτεί στο παράρτημα του Αγίου Παντελεήμονος έγινε με τις ενέργειες του Δ.Σ. και εμού προσωπικώς και την συμμετοχή των εργαζομένων αλλά και με την αγάπη και την συμβολή όλων όσων τον αγάπησαν και τον αγαπούν. Η χαρά του για την φροντίδα των εργαζομένων και την συντροφικότητα που απολάμβανε ήταν μεγάλη.

Σήμερα προσωπικά αποχαιρετώ έναν πολύ καλό άνθρωπο κι έναν σπουδαίο Σαλονικιό που άλλαξε την ζωή της γεννιάς μου και την δική μου, προς το καλύτερο. Με καλή διάθεση, χαμόγελο, τραγούδι, χορό και κυρίως φιλοτιμία και ανθρωπιά. Μαζί μου ο υφυπουργός εσωτερικών αρμόδιος για την Μακεδονία και την Θράκη Stavros Kalafatis και επιστήθιοι φίλοι του Πέτρου. 

Πέτρο μου, για πολλούς λόγους που έχω στην καρδιά μου δεν θα σε ξεχάσω πότε. Σ’ αγαπώ πολύ, σ’ αγαπάμε πολύ. Όλοι. 

Καλόν κι ευλογημένο παράδεισο στην καλή σου ψυχή. Ο σκοπός του Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας (Κ.Κ.Π.Π.Κ.Μ.) είναι να παρέχει...