Ελάχιστοι οι μη εμβολιασμένοι εργαζόμενοι στις δομές και στα Παραρτήματα του Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας Κεντρικής Μακεδονίας – Εκπνέει σήμερα η προθεσμία για υποβολή αιτήσεων εξαίρεσης.

Ελάχιστοι οι μη εμβολιασμένοι εργαζόμενοι στις δομές και στα Παραρτήματα του Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας Κεντρικής Μακεδονίας – Εκπνέει σήμερα η προθεσμία για υποβολή αιτήσεων εξαίρεσης.

                                                                                                     

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ελάχιστοι οι μη εμβολιασμένοι εργαζόμενοι στις δομές και στα Παραρτήματα του Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας Κεντρικής Μακεδονίας – Εκπνέει σήμερα η προθεσμία για υποβολή αιτήσεων εξαίρεσης.

Ελάχιστοι είναι οι εργαζόμενοι στις Δομές και στα έξι Παραρτήματα του Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας Κεντρικής Μακεδονίας (ΚΚΠΚΜ), οι οποίοι δεν έχουν εμβολιαστεί μέχρι στιγμής, με την προθεσμία που έχουν για να υποβάλλουν αίτηση για εξαίρεση, να λήγει σήμερα. 

Όπως ανέφερε η Πρόεδρος του ΚΚΠΚΜ, Βασιλική Νάκου, στη διάρκεια δηλώσεων της σε εκπροσώπους του τύπου, από τους συνολικά 540 εργαζόμενους του Κέντρου, δεν έχουν εμβολιαστεί μόλις 42, από τους οποίους αναμένεται μέχρι το τέλος της ημέρας, να υποβάλλουν αίτηση εξαίρεσης. 

«Οι αιτήσεις αυτές θα εξεταστούν από την αρμόδια Υγειονομική Περιφέρεια και από τη σχετική επιτροπή που έχει συσταθεί. Τα αποτελέσματα της εξέτασης των αιτήσεων θα τα έχουμε την Δευτέρα 23 Αυγούστου. Από εκεί και πέρα υπάρχει μια νέα προθεσμία για τον εμβολιασμό, όσων οι αιτήσεις δεν θα έχουν την έγκριση ως προς τις παθήσεις που εξετάζει ο νόμος» επισήμανε η κα. Νάκου. 

Η ίδια αναφέρθηκε στη μεγάλη προσπάθεια που έχει καταβληθεί όλη αυτή τη χρονιά με τις πολύ δύσκολες συγκυρίες, προκειμένου το Κέντρο Κοινωνικής Πρόνοιας Κεντρικής Μακεδονίας να κατορθώσει να έχει ένα πολύ μικρό ποσοστό μη εμβολιασμένων εργαζόμενων, περίπου 10% και οι οποίοι, εφόσον το θελήσουν, μπορούν να υποβάλλουν την αίτηση για εξαίρεση που θα εξεταστεί πολύ γρήγορα, ενώ στη συνέχεια και σε κάθε περίπτωση θα εφαρμοστούν όλες οι διαδικασίες που ορίζει ο νόμος.

Απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου για το αν θα υπάρξει πρόβλημα στη λειτουργία των δομών του ΚΚΠΚΜ, η κα. Νάκου απάντησε πως έχουν προβλεφθεί όλα. "Οι διαδικασίες είναι πολύ γρήγορες για αναπληρώσεις, αλλά πέρα από το γεγονός ότι είχαμε την ενδυνάμωση των υπηρεσιών μας από τους εργαζόμενους που ήταν στην περίοδο του Covid - 76 εργαζόμενοι, οπότε η δύναμη του Κέντρου αυξήθηκε περίπου 30%  - η διοίκηση μας και εγώ προσωπικά προχωρήσαμε στην πρωτοβουλία της προκήρυξης που έγινε τον Ιανουάριο, για 96 επικουρικές θέσεις, οπότε πιστεύω ότι θα έχουμε ομαλή και εύρυθμη λειτουργία των υπηρεσιών μας και αν υπάρξει το οποιοδήποτε, μικρό φαντάζομαι, πρόβλημα εξαιτίας αυτής της κατάστασης, θα αντιμετωπιστεί όπως ακριβώς ορίζει ο νόμος".

Κάλεσμα σε όλους να συμμετάσχουν στην εκστρατεία εμβολιασμού

Η Πρόεδρος του ΚΚΠΚΜ, αναφέρθηκε στη συνέχεια στην αναγκαιότητα του εμβολιασμού, για την προστασία της ασφάλειας και της υγείας όλων μας και κυρίως των ευάλωτων και αδύναμων συμπολιτών μας.  

«Καλώ λοιπόν όλους τους συμπολίτες μας να εμβολιαστούν και καλώ και τους εργαζόμενους οι οποίοι το σκέφτονται – κάποιοι έχουν ήδη προχωρήσει στο να κλείσουν το ραντεβού τους – να εμβολιαστούν. Ήδη το ποσοστό που είχαμε πριν από 10 μέρες μέχρι τώρα, έχει λιγοστέψει πάρα πολύ, γιατί οι εργαζόμενοι αντιλαμβάνονται την ευθύνη. Από εκεί και πέρα συνεχίζουμε με την ίδια δυναμική, με το ίδιο σθένος, για να προστατέψουμε τους ανθρώπους τους οποίους υπηρετούμε, τους ευάλωτους συμπολίτες μας, τους χρονίως πάσχοντες και τα άτομα με αναπηρία. 

Σε ερώτηση τέλος για το αν υπάρχουν κρούσματα σε δομές του Κέντρου, η κα. Νάκου δήλωσε πως τον περασμένο Νοέμβριο και Δεκέμβριο, που ήταν δύο πολύ δύσκολοι μήνες μέχρι να ξεκινήσουν οι εμβολιασμοί, όλη η Κεντρική Μακεδονία και ειδικά η Θεσσαλονίκη είχαν χιλιάδες κρούσματα. «Μια πολύ μεγάλη δομή όπως είναι το Παράρτημα Χρονίων Παθήσεων ο «Άγιος Παντελεήμων», για το οποίο ρωτήσατε, με πολλούς περιθαλπόμενους, είχε κρούσματα, όμως από την εποχή του εμβολιασμού και μετά, όλα αυτά έχουν πραγματικά μηδενιστεί» διαβεβαίωσε.


Ο σκοπός του Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας (Κ.Κ.Π.Π.Κ.Μ.) είναι να παρέχει...