Συνάντηση της Διοίκησης του Κ.Κ.Π.Π.Κ.Μ. με την Υφυπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων κ. Δόμνα Μιχαηλίδου

Συνάντηση της Διοίκησης του Κ.Κ.Π.Π.Κ.Μ. με την Υφυπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων κ. Δόμνα Μιχαηλίδου

Δελτίο Τύπου

Την Τετάρτη 15 Φεβρουαρίου 2023 η Πρόεδρος του Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας (Κ.Κ.Π.Π.Κ.Μ.) Δρ. Μαρία- Άννα Χατζητόλιου-Βιλδιρίδη και η Αντιπρόεδρος Α΄κ. Χριστίνα Καραμίχου συμμετείχαν σε σύσκεψη με την Υφυπουργό Εργασίας κ. Δόμνα Μιχαηλίδου.
Στη συνάντηση τέθηκαν στο τραπέζι τα προβλήματα του Κέντρου, οι ανάγκες των περιθαλπομένων του Κέντρου, οι οποίοι ανήκουν σε ευάλωτες ομάδες και οι σοβαρές ελλείψεις του προσωπικού όπως αυτές καταγράφηκαν από την Πρόεδρο και τις δύο Αντιπροέδρους, την κ. Καραμίχου Χριστίνα και την κ. Χατζηδημητρίου Μαρία, καθηγήτρια ΔΙ.ΠΑ.Ε.
Συγκεκριμένα, η υποστελέχωση του Κέντρου έχει ως άμεση επιπλοκή την μειωμένη ποιότητα φροντίδας των περιθαλπομένων μας και γι’ αυτό ζητήθηκαν άμεσα προσλήψεις προσωπικού. Επίσης ζητήθηκε να δοθεί εκ νέου παράταση στο προσωπικό που προσλήφθηκε λόγω της πανδημίας από τον SARS-COV-2 τουλάχιστον έως το τέλος του έτους σε αντιστοιχία με τις παρατάσεις που έχει δώσει το Υπουργείο Υγείας.
Η Πρόεδρος Δρ. Μαρία- Άννα Χατζητόλιου-Βιλδιρίδη τόνισε επίσης την ανάγκη της χρηματοδότησης για την χρήση της σύγχρονης τεχνολογίας η οποία μπορεί να αξιοποιηθεί στην εύρυθμη λειτουργία του Κέντρου σε όφελος των περιθαλπομένων αλλά και του προσωπικού.  Ήδη η κ. Βιλδιρίδη είναι σε συνεννόηση με το τμήμα Πληροφορικής του Α.Π.Θ. το οποίο εκπονεί μελέτη προκειμένου να αναδείξει τις δυνατότητες της νέας τεχνολογίας και την τεράστια σημασία των εφαρμογών της στην καθημερινότητα των ατόμων με αναπηρία.
Επιπλέον η Πρόεδρος ανέφερε ότι από την πρώτη στιγμή ανάληψης καθηκόντων της Διοίκησης γίνεται συνεχής προσπάθεια βελτίωσης των συνθηκών εργασίας του προσωπικού και της ποιότητας διαβίωσης των περιθαλπομένων στα παραρτήματα (επαναλειτουργία κατασκήνωσης, επισκευή ανελκυστήρων, δημιουργία χώρων ψυχαγωγίας, επιμόρφωση προσωπικού κ.ά)
Η κ. Καραμίχου, Αντιπρόεδρος Α΄ ενημέρωσε ότι εκπονεί σχέδιο δράσης προκειμένου περιθαλπόμενοι του Κέντρου μας να συμμετέχουν σε οργανωμένες αθλητικές δραστηριότητες στο μέτρο του δυνατού, που θα συμβάλουν θετικά στην καρδιοαναπνευστική ικανότητα, μυϊκή δύναμη, λειτουργικές δεξιότητες, ψυχοκοινωνική ευεξία και τους δείκτες καρδιομεταβολικής υγείας τους.
Η Καθηγήτρια κ. Χατζηδημητρίου, Αντιπρόεδρος Β΄ συναντήθηκε με φορείς και κρατικούς παράγοντες και τόνισε ότι υψίστης σημασίας από πλευράς πολιτείας είναι η ύπαρξη ολοκληρωμένου κεντρικού σχεδιασμού για τις ανάγκες των ατόμων με αναπηρία με έμφαση στις προσλήψεις εξειδικευμένου προσωπικού στο Κέντρο και στα Παραρτήματα του. Για αυτόν τον σκοπό με ενέργειες της Αντιπρόεδρου Β΄ εκπονείται ήδη πρόταση χρηματοδότησης προς την Περιφέρεια. Το μεγαλύτερο πρόβλημα του Κέντρου στην παρούσα φάση είναι η σοβαρή έλλειψη προσωπικού η οποία αν δεν αποκατασταθεί άμεσα σίγουρα θα επιφέρει επικίνδυνους κραδασμούς καθώς οι περιθαλπόμενοί του είναι άτομα με αναπηρία και αυξημένες ανάγκες.


Ο σκοπός του Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας (Κ.Κ.Π.Π.Κ.Μ.) είναι να παρέχει...