Συμμετοχή νέων του κέντρου νεότητας στη δράση του περιοδικού "Σχεδία"

Συμμετοχή νέων του κέντρου νεότητας στη δράση του περιοδικού "Σχεδία"

Πωλητές για μία ώρα του Περιοδικό δρόμου 'Σχεδία', έγιναν η πρόεδρος Δρ. Μαριάννα Βιλδιρίδη - Χατζητόλιου, στελέχη του Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας Κεντρικής Μακεδονίας (ΚΚΠΚΜ) και νέες και νέοι από το Κέντρο Νεότητας. Φορώντας για λίγο το χαρακτηριστικό κόκκινο γιλέκο στάθηκαν απέναντι στις κοινωνικές ανισότητες και έστειλαν και το δικό τους μήνυμα αλληλεγγύης και αξιοπρέπειας.
Η δράση γίνεται για δέκατη χρονιά και δίνει την ευκαιρία στους φίλους και υποστηρικτές της «σχεδίας» να μπουν οι ίδιοι, έστω και για μία ώρα, στο κόκκινο γιλέκο. Αναλαμβάνοντας για μια ώρα ένα από τα πόστα του περιοδικού, γνωρίζονται με τον τακτικό πωλητή του, μαθαίνουν για τον καθημερινό του αγώνα για μια καλύτερη ζωή και αναλαμβάνουν κι εκείνοι δράση ενάντια στον κοινωνικό αποκλεισμό.

Αξίζει να σημειωθεί πως το ΚΚΠΚΜ συμμετείχε στη δράση μαζί με τους ανθρώπους της Praksis, με τους οποίους τα τελευταία 8 χρόνια υλοποιεί το πρόγραμμα «Στέγαση και Εργασία για τους αστέγους», το οποίο απευθύνεται σε άτομα και οικογένειες που διαβιούν σε συνθήκες έλλειψης στέγης και λειτουργεί συμπληρωματικά, στο πλαίσιο εφαρμογής δημόσιων πολιτικών καταπολέμησης της έλλειψης αυτής.
Ο σκοπός του Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας (Κ.Κ.Π.Π.Κ.Μ.) είναι να παρέχει...